Φαρφάλες ολικής άλεσης με απάκι και μανιτάρια

Υλικά
250 γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης
250 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια
4-5 μανιτάρια λευκά σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά . Τα αφήνουμε να βράσουν όσα λεπτά γράφει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στο πλάι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το απάκι, σοτάρουμε για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις φαρφάλες. Ανακατεύουμε ελαφρά συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr