Φασόλια στο πήλινο με αρνί ή κατσίκι

Υλικά
1 κιλό κρέας από αρνί ή κατσίκι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό μέτρια φασόλια
2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες

4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα φασόλια σε τρυπητό και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 8-10 ώρες. Τα στραγγίζουμε και πάλι και τα βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε στα φασόλια το κρέας, το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μαϊντανό, το λάδι, αλάτι πιπέρι (λίγο) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-40 περίπου λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 περίπου λεπτά ακόμη. 5 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο, ξεσκεπάζουμε το σκεύος.

Πηγή : minervahorio.gr