Επειδή πρέπει τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα να τρώτε ψάρι, σας προτείνουμε μια γευστική και πολύ υγιεινή συνταγή. Πλούσια σε καλής ποιότητας πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και χαμηλή σε θερμίδες.

Υλικά
5 μικρά φιλέτα γλώσσας
3 μέτριες πατάτες
½ φλιτζάνι μουστάρδα
Χυμό από 3 λεμόνια
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
5-6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή περίπου 2 κουταλιές της σούπας ξερή

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μισή ρίγανη, το μισό χυμό λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο και τη μισή μουστάρδα.
Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
 Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί με τις πατάτες και τις ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν.
 Πλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας, τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι και τα αλείφουμε με την υπόλοιπη μουστάρδα.
Τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε την υπόλοιπη ρίγανη και βάζουμε ξανά στο φούρνο για 20 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr