Υλικά για 2 άτομα
2 φιλέτα σολομού
Χυμό από 1 λεμόνι, 1 μανταρίνι και 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ ρίζα φινόκιο κομμένο σε μπαστουνάκια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το φιλέτα και τα στραγγίζουμε από τα νερά. Τα περιχύνουμε με το μισό χυμό από τα εσπεριδοειδή και τα αλατοπιπερώνουμε. Τους φλοιούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι που στύψαμε τα τοποθετούμε κομμένα σε 2 ή 3 μικρότερα κομμάτια επάνω στα φιλέτα μας. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό εσπεριδοειδών, το ξύσμα και το κρασί. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στο οποίο έχουμε απλώσει το φινόκιο. Το περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr