Φιλέτο γαλοπούλα με σπανάκι και γιαούρτι

Κάντε τη σωστή διατροφή διασκέδαση. Μία γευστική συνταγή που θα σας βοηθήσει, ακόμη και αν είστε σε δίαιτα, να δώσετε γεύση στη διατροφή σας με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες.

Υλικά
2 μέτρια στήθη γαλοπούλας
1 κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10-15 ντοματίνια
½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμμένο και στραγγισμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το στήθος της γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές.
Ροδίζουμε ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
Τρίβουμε τον πάτο της κατσαρόλας να ξεκολλήσουν κομμάτια από το κρέας που ίσως έχουν κολλήσει.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το σπαvάκι και τον άνηθο. Βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για περίπου 10 λεπτά ακόμη, μέχρι νa μειωθούν αρκετά τα υγρά του φαγητού.
Ελέγχουμε για το αλάτι και μετά ρίχνουμε τα γιαούρτια.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά ακόμη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr