Για όσους δεν αποχωρίζονται τις αγαπημένες κροκέτες ψαριού έχουμε μια πια σπιτική και υγιεινή επιλογή, χωρίς τηγάνισμα.

Υλικά
2 μέτρια φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα)
1 αυγό
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε καλά τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε αρκετή ώρα ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Βάζουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων το αλεύρι, σε ένα άλλο σακουλάκι τροφίμων τη φρυγανιά και χτυπάμε καλά το αυγό σε ένα βαθύ πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Παίρνουμε το 1 φιλέτο και το ρίχνουμε στο σακουλάκι με το αλεύρι. Κουνάμε πέρα δώθε ώστε να αλευρωθεί όλο το φιλέτο χωρίς να λερωθεί όλος ο πάγκος της κουζίνας. Βγάζουμε τη γλώσσα από το αλεύρι, την τινάζουμε λίγο να φύγει το περιττό αλεύρι και τη βουτάμε στο αυγό. Αφού βραχεί όλη με το αυγό τη στραγγίζουμε λίγο και τη ρίχνουμε στο σακουλάκι με τη φρυγανιά. Κουνάμε το σακουλάκι πέρα δώθε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, τη βγάζουμε και την ακουμπάμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Το ίδιο κάνουμε και για το άλλο φιλέτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr