Φιλέτο γλώσσας στο φούρνο με σπανάκι και σάλτσα λεμόνι

Ένας εύκολος και πολύ υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψουμε το ψάρι. Μια συνταγή πλούσια σε ω3 λιπαρά, φυτικές ίνες και με χαμηλές για γεύμα θερμίδες.

Υλικά για 2 άτομα
500 γρ φιλέτο γλώσσας
500γρ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ρίζα φινόκιο σε φέτες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια γάστρα τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα με το χέρι σε χονδρά κομμάτια, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα. Πασπαλίζουμε το σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε τα φιλέτα της γλώσσας. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο και στρώνουμε τις φέτες του φινόκιο πάνω στο ψάρι. Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη την οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το χυμό λεμόνι και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr