Το μαγείρεμα στον ατμό θεωρείται από τους ειδικούς του χώρου της διατροφής ίσως ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.
Δεν απαιτεί τη χρήση νερού, όπως γίνεται κατά το βράσιμο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των υδατοδιαλυτών βιταμινών των τροφίμων (όπως η βιταμίνες συμπλέγματος Β και η βιταμίνη C), που υπό άλλες συνθήκες θα απομακρύνονταν μέσω του νερού. Παράλληλα, οι ήπιες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μαγειρεύοντας σε έναν ατμομάγειρα, δεν αλλοιώνουν το ποσό των βιταμινών τροφίμων όπως τα λαχανικά, σε σχέση με παραδοσιακές μεθόδους όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στο φούρνο.

Υλικά για 2 άτομα
2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε. Αλατωπιπερώνουμε και απλώνουμε παντού το θυμάρι, τη μουστάρδα και το λάδι. Τα τοποθετούμε στον ατμομάγειρα, ή στο ειδικό ταψάκι για ψήσιμο στον ατμό που έχουν οι κατσαρόλες. Από πάνω απλώνουμε το κρεμμύδι, το λεμόνι σε φέτες και το σκόρδο σε ροδέλες και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr