Φιλέτο κοτόπουλο με βότκα και μανιτάρια

Υλικά
2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
½ φλιτζάνι βότκα
1 φλιτζάνι μουστάρδα
20 κόκκους πιπέρι (πολύχρωμα)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκιές, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια. Σιγοψήνουμε μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά και μετά σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα και περίπου2 φλιτζάνια νερό, τα πιπέρια και αλάτι. Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και όταν διαπιστώσουμε ότι είναι ψημένο προσθέτουμε και την υπόλοιπη μουστάρδα και βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr