Φιλέτο μοσχαρίσιο με θυμάρι και κρασί

Υλικά
1 μέτριο φιλέτο κόντρα κομμένο περίπου 1 ½ εκατοστό πάχος
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το φιλέτο και το στραγγίζουμε καλά από τα νερά του με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το φιλέτο στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ½ λεπτό. Στη συνέχεια το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 1 ½ λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το θυμάρι. Αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη (αν θέλουμε το γυρίζουμε πάλι) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr