Υλικά για 2 άτομα
2 μέτρια φιλέτα μπακαλιάρου (είτε παστό ξαρμυρισμένο, είτε κατεψυγμένο)
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά λίγα κλωναράκια λουίζα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον στραγγίζουμε από τα νερά. Τον περιχύνουμε με το μισό χυμό από το λεμόνι και τον αλατωπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και τη ρίγανη. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τον περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr