Μια γευστική και αρωματική επιλογή για το μαγείρεμα του ψαριού, χωρίς κόκκαλα, με πολλά καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

υλικά
500 γρ φιλέτο πέρκας
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί στρογγυλή πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια γάστρα τοποθετούμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα. Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, περιχύνουμε με τη μουστάρδα την οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το χυμό λεμόνι και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr