Φιλέτο ψαριού με dressing γιαουρτιού

Υλικά
1 ½ κιλό φιλέτα πέρκας
100 ml λευκό κρασί
150 γραμμ. αμύγδαλα λευκά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 δόση κορν φλάουερ
3 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.γλ. μαργαρίνη
χυμός ενός λεμονιού
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αρχικά πλένετε τα φιλέτα και βγάζετε τυχόν κόκκαλα. Τα αλείφετε και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Σε πυρίμαχο γυάλινο σκεύος, τοποθετείτε τα φιλέτα και περιχύνετε το κρασί. Τα βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φούρνο προσθέστε τα αμύγδαλα και περιχύστε ξανά τα φιλέτα με το κρασί. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολάκι ρίξτε το κορν φλάουερ και αναμείξτε το με τις 3 κουταλιές ζεστό νερό. Προσθέστε το χυμό του λεμονιού. Ρίξτε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη και το μείγμα με το κορν φλάουερ. Μόλις δέσει, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Σε μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, προσθέστε τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βγάλτε τα φιλέτα από το φούρνο, τοποθετείστε τα σε πιατέλα και περίχυσέ τα με τη σάλτσα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr