Φιστίκια Αιγίνης – Ένα δώρο στη διατροφή μας από την Αίγινα

Τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν ίσως τον ξηρό καρπό με τις λιγότερες θερμίδες. Μια χούφτα αιγινήτικα των 30 γραμμαρίων μας δίνει 170 θερμίδες αλλά και πολλά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Περιέχουν καλά μονοακόρεστα λιπαρά ,όπως του ελαιολάδου, υδατάνθρακες για ενέργεια και ιδιαιτέρως φυτικές ίνες, που συμβάλουν στη βέλτιστη λειτουργία του εντέρου. Παράλληλα, στα φιστίκια Αιγίνης βρίσκουμε ένα εξαιρετικό συνδυασμό απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, όπως για παράδειγμα βιταμίνες συμπλέγματος Β, απαραίτητες για τη λειτουργία των ενεργειακών συστημάτων του οργανισμού μας και όχι μόνο.

Επίσης, ξεχωρίζουν καθώς είναι ο ξηρός καρπός με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ουσίες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης. Τέλος, αποτελούν τον ξηρό καρπό με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία γνωρίζουμε ότι μας προστατεύουν από τη γήρανση και νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά, διάφορες μορφές καρκίνου κ.α.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι περιέχουν την ουσία λουτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση της βλαβερής ακτινοβολίας που καθημερινά εισέρχεται στα μάτια μας, προστατεύοντας τα έτσι από την γήρανση και την εμφάνιση διαταραχών όπως ο καταρράκτης