Η λιαστή ντομάτα αποτελεί ένα πολύ υγιεινό συστατικό για μια σαλάτα, ένα κρύο ζυμαρικό και πολλά άλλα πιάτα. Φτιάξτε τη μόνοι σας.

Υλικά
2 κιλά ντομάτες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση.
Τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψί ή σε μεγάλο δίσκο και ρίχνουμε περίπου ½ κουταλάκι αλάτι σε κάθε μία.
Σκεπάζουμε με τούλι και τοποθετούμε στον ήλιο για 3-4 ημέρες.
Με προσοχή καθαρίζουμε τυχόν υπολείμματα αλατιού.
Τις ρίχνουμε σε βάζα στο οποία έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο, φετάκια σκόρδο, και φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη.
Προσοχή! 
Για να διατηρηθούν καλά θα πρέπει το ελαιόλαδο να σκεπάζει τις ντομάτες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr