Το γάλα σόγιας είναι ένα ρόφημα φυτικής προέλευσης και όπως μαρτυρεί και το όνομά του προέρχεται από την υδατική εκχύλιση των σπόρων της σόγιας.
Όσον αφορά στη θερμιδική αξία του, παρέχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το γάλα αγελάδας.

 Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες είναι περίπου αντίστοιχη σε σύγκριση με το γάλα αγελάδας, ενώ σε υδατάνθρακες είναι μικρότερη.

 Αξιοσημείωτη είναι η πλήρης απουσία λακτόζης σε αυτό, για αυτό και αποτελεί μια πρόταση και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Ο εμπλουτισμός του με ασβέστιο και βιταμίνη D του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για άτομα που βρίσκονται σε νηστεία και δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr