Υλικά
1 στήθος γαλοπούλας
1 κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα
200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμμένο και στραγγισμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το στήθος της γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές. Ροδίζουμε ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε κομμάτια και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το σπανάκι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να μειωθούν αρκετά τα υγρά. Ελέγχουμε για το αλάτι και μετά ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά ακόμη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr