Γαριδοσαλάτα με μουστάρδα και γιαούρτι

Μια σαλάτα πολύ γευστική, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ω3 λιπαρά και υψηλό βαθμό κορεσμού. Μας χορταίνει με πολύ λίγες θερμίδες.

Υλικά
2 φλιτζάνια γαρίδες κατεψυγμένες (καθαρισμένες)
1 μέτρια πατάτα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Βράζουμε και τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Πάνω από τις πατάτες προσθέτουμε τις γαρίδες και στη συνέχεια το καλαμπόκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr