Υλικά
½ κιλό γαύρο
Χονδρό αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια ξύδι
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
½ φλιτζανιού ρίγανη φρέσκια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο και αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά. Βάζουμε το γαύρο σε στρώσεις σε ένα μπολ και σε κάθε στρώση αλατίζουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το γαύρο στο αλάτι για 4 ώρες και στη συνέχεια τον ξεπλένουμε. Τον τοποθετούμε σε άλλο μπολ μαζί με το ξύδι για 12 ώρες. Στη συνέχεια τον αφαιρούμε και τον τοποθετούμε σε στρώσεις και πάλι σε άλλο μπολ με το ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε προσθέσει το σκόρδο σε λεπτές ροδέλες και τη ρίγανη. Μετά από 1 ημέρα μπορούμε να τον καταναλώσουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr