Υλικά για 2 άτομα
¾ φλιτζανιού κριθαράκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ καπνιστό σολομό
1 μικρή κόκκινη πιπεριά

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα σε κυβάκια το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, καθώς και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι και περίπου ½ λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά. Όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει το 1/3 από τα υγρά του προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό κομμένο σε κομματάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και να χυλώσει όπως το ριζότο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr