Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
300 γραμμ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκοκμμένο

½ φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
1 φλιτζάνι του καφέ κουκουνάρι
¾ φλιτζανιού κρανμπερις
1 ποτήρι λευκό κρασί
10 κόκκους μπαχάρι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, πρόσθετετε τον κιμά και σοτάρετε για άλλα 4 λεπτά. Ρίξτε το ρύζι και σοτάρετε για 1 ακόμη λεπτό. Σβήστε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέστε τα κράνμπερις, τα κάστανα και το κουκουνάρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι μαζί με 1 ποτήρι νερό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά και είναι έτοιμη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr