Γεμιστές πιπεριές με κριθαράκι και Μινέρβα Benecol Λευκό τυρί

Μια συνταγή που συνδυάζει μακροθρεπτικά συστατικά, όπως οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη, με έναν εξαιρετικό τρόπο.
Μια υγιεινή επιλογή ακόμη και για όσους προσέχουν το βάρος τους ή/και τη χοληστερίνη τους.

Υλικά
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
4 κ.σ. μέτριο κριθαράκι (ολικής άλεσης)
50γρ Μινέρβα Benecol Λευκό τυρί τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό καρότο τριμμένο
1 μεγάλη ή 2 μέτριες ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κολοκύθι, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σβήνουμε με το χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να τραβήξει τα περισσότερα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με το Μινέρβα Benecol Λευκό τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Πηγή: benecol.gr