Μια σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει και γεύμα. Πλήρης, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, καλής ποιότητας λιπαρά και πολλές φυτικές ίνες.

Υλικά
8 μεγάλα σέλερι
200 γραμμ. καπιστός σολομός
1 μεγάλο καρότο
1 ραπανάκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι

για το ντρέσινγκ
1/4 του φλιτζανιού σησαμέλαιο
1/4 του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
1/4 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το καρότο, το ραπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα. Βάζετε τις φέτες του σολομού, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύετε τους χυμούς του λεμονιού και του πορτοκαλιού με το σησαμέλαιο. Ρίχνετε το ντρέσινγκ στη σαλατιέρα με τα λαχανικά και το σολομό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Πλένετε και καθαρίζετε το σέλερι και κόβετε κατά μήκος τη βάση τους. Τα ανοίγετε με προσοχή ώστε να μπορέσεις να τα γεμίσετε. Βάλτε τη γέμιση σε κάθε σέλερι και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr