Γεμιστό σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης

Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή περίπου 30 γρ νωπή
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι καλαμπόκι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι νερό (τόσο ώστε να αντέχουμε να βάλουμε μέσα το χέρι μας). Λιώνουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης ζεσταμένο ελαφρά), το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σαν ένα κύλινδρο. Την πατάμε με το χέρι μας να γίνει πλατιά. Στο εσωτερικό αραδιάζουμε τα λαχανικά. Κλείνουμε τη ζύμη από όλες τις πλευρές ώστε να φυλακιστεί στο εσωτερικό της ζύμης η γέμιση. Πλάθουμε το ψωμί μας, το βάζουμε σε ταψί, το σκεπάζουμε με ένα πάπλωμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (χωρίς να προθερμάνουμε το φούρνο) μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr