Γευστικές και πιο υγιεινές «τηγανιτές» πατάτες με παρμεζάνα

Μια πολύ πιο υγιεινή εκδοχή για τηγανιτές πατάτες. Η αποφυγή του τηγανίσματος απαλλάσσει τις πατάτες από θερμίδες, συνολικά λιπαρά και trans λιπαρά, μια επιβλαβή κατηγορία λιπαρών που αναπτύσσονται με το τηγάνισμα.

Υλικά
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμού. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Τοποθετείτε σε αυτό τις λωρίδες πατάτας σε ένα ενιαίο στρώμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα πινελάκι λαδώνετε ελάχιστα και πασπαλίζετε με βασιλικό, τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr