Για να χάσετε τα κιλά των διακοπών ξεκινήστε να γράφετε

Η επιστροφή από τις διακοπές σας βρίσκει με κάποια επιπλέον κιλά και έντονη επιθυμία για αλλαγή προγραμματισμού και επιστροφή στο προ διακοπών βάρος. Δεν χρειάζεται πανικός και σπασμωδικές κινήσεις.
Χρειάζεται επαναφορά ενός καλού προγραμματισμού στις συνήθειές σας και κατάργηση των διατροφικών συνηθειών του καλοκαιριού και των διακοπών. Προς την κατεύθυνση αυτή, ξεκινήστε να έχετε ανά τρεις με τέσσερις ώρες ένα μικρό σνακ, το κυρίως γεύμα μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα και κάτι ελαφρύ για βραδινό.
Κόψτε το αλκοόλ και τα τσιμπολογήματα. Για να τα καταφέρετε καλύτερα ξεκινήστε να γράφετε. Να κρατάτε δηλαδή στο τέλος της ημέρας σας ένα διατροφικό ημερολόγιο.

Το διατροφικό ημερολόγιο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τετράδιο όπου σημειώνουμε τι ακριβώς καταναλώνουμε, σε ποια ποσότητα και ποια στιγμή της ημέρας. Επίσης σημειώνουμε αισθήματα που δημιουργούνται όπως αυτό της πείνας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι σημαντικό η καταγραφή να γίνεται συνολικά το βράδυ για όλη την ημέρα.
Έτσι, για παράδειγμα ανατρέχοντας στο ημερολόγιο κάποιος βλέπει τι λάθη μπορεί να κάνει ευκολότερα και αναζητά πιο εστιασμένες και υγιεινές λύσεις.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr