Γιατί να τρώω κόκκινες και καυτερές πιπεριές κάνοντας δίαιτα;

Καταρχήν κάνοντας δίαιτα θα πρέπει να τρώτε πολλά λαχανικά. Περιέχουν πληθώρα θρεπτικά συστατικών, πολλές φυτικές ίνες, νερό και ελάχιστες θερμίδες.
Μας χορταίνουν και διευκολύνουν τη φυσική μας αποτοξίνωση, κάτι που χρειαζόμαστε κάνοντας δίαιτα. Όσον αφορά ειδικότερα τις πιπεριές, αποτελούν λαχανικά εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, λόγω του υψηλού περιεχομένου τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά.

Ειδικότερα η κόκκινη πιπεριά αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και σημαντικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες όπως το λυκοπένιο. Το λυκοπένιο αποτελεί ένα ισχυρό προληπτικό όπλο έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως αυτός του προστάτη.

Παράλληλα, ο συνδυασμός λυκοπένιου και βιταμίνης Β6 αποτελεί μια εξαιρετική ασπίδα προστασίας για τα αγγεία μας, καθώς το μεν λυκοπένιο προστατεύει τα τοιχώματά τους από τη δράση των ελευθέρων ριζών ενώ η βιταμίνη Β6 εμποδίζει την αύξηση στον οργανισμό της ουσίας ομοκυστεϊνη, η οποία σχετίζεται με αρτηριοσκλήρυνση.

Επίσης, μια από τις σημαντικότατες δράσεις των συστατικών της κόκκινης πιπεριάς είναι αυτή της προστασίας των ματιών μας από τη γήρανση και διαταραχές όπως η εκφύλιση της ωχρής κηλίδας και ο καταρράκτης.

Κάτι ωστόσο που κάνει την κόκκινη καυτερή πιπεριά να υπερτερεί είναι η περιεκτικότητά της στην ουσία καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη έχει συσχετιστεί με αυξημένη παραγωγή θερμότητας στο σώμα μας και καλύτερο επίπεδου καύσεων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr