Γιατί όταν ένα ζευγάρι κάνει μαζί δίαιτα τα κιλά φεύγουν πιο εύκολα

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία αλλά και από την καθημερινή διαιτολογική πρακτική, τα ζευγάρια, παντρεμένα ή μη, αλλά τουλάχιστον που ζούνε μαζί, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε μία δίαιτα από ότι ο καθένας μόνος του.
Το γεγονός αυτό οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες.
Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί :

1. Όταν και οι δύο προσέχουν τη διατροφή τους, στο σπίτι δεν μπαίνουν θερμιδογόνες λιχουδιές, όπως σοκολάτες, πατατάκια και προκλητικά σνακ, που μπορεί να βγάλουν οff τη δίαιτά σας . Αντίθετα όταν η γυναίκα κάνει δίαιτα και ο άντρας όχι, συνήθως υπάρχει το μαγικό ντουλάπι με τι σοκολάτες και τα μπισκότα, που ο σύντροφος τις περισσότερες φορές φροντίζει να ανατροφοδοτεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2. Στις εξόδους η επιλογή του μέρους γίνεται από κοινού, με γνώμονα τη δυνατότητα πιο προσεγμένων επιλογών. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν είναι λίγες οι φορές που η γυναίκα παραγγέλνει στο ιταλικό ένα φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και ο αδιάφορος διατροφικά σύζυγος (για συμπαράσταση κατά τα άλλα) μια ξεγυρισμένη καρμπονάρα.

3. Το μαγείρεμα στο σπίτι είναι κοινό και για τους δύο, και άρα διευκολύνεται πολύ η καθημερινότητα του μάγειρα ή της μαγείρισσας.

4. Ο ένας παρακινεί τον άλλο για αύξηση της φυσική δραστηριότητας, είτε αυτό είναι ένα κοινό γυμναστήριο, όπου θα πετύχουν ενδεχομένως και ένα καλύτερο οικονομικά οικογενειακό πακέτο, είτε ένας κοινός περίπατος.

Ωστόσο, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τις γυναίκες : Μην εκνευρίζεστε όταν τρώτε τα ίδια φαγητά, αλλά ο καλός σας σε διπλές ποσότητες και παρόλα αυτά χάνει πιο εύκολα. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς βιολογικά οι άντρες λόγω υψηλότερης μυϊκής μάζας, έχουν καλύτερο μεταβολισμό, οπότε χρειάζονται περισσότερο φαγητό και χάνουν και πιο εύκολα βάρος .

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr