Οι συνήθειες διατροφής και σωματικής δραστηριότητας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας των παιδιών.
Έτσι, η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά και η συστηματική ενασχόλησή τους με κάποια μορφή άσκησης θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για τους γονείς.

Η «προώθηση» των παραπάνω συμπεριφορών είναι συχνά …σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και πολλές φορές απαιτεί ιδιαίτερη επιμονή και υπομονή από την πλευρά των γονέων, έως ότου επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γονείς να χρησιμοποιούν «κατάλληλες» τεχνικές και να περνούν στα παιδιά σωστά μηνύματα, αναφορικά με τις συνήθειες διατροφής και άσκησης.

Αδιαμφισβήτητα, η υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών από τους ίδιους τους γονείς, αποτελεί την καλύτερη «διαφήμισή» τους προς τα παιδιά. Έτσι, βασικό βήμα για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάνει υγιεινές διατροφικές επιλογές και να έχει ένα δραστήριο τρόπο ζωής, είναι να του δώσετε το καλό παράδειγμα.

Από την άλλη, εξίσου σημαντικό είναι να συζητάτε μαζί του, εξηγώντας τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, ώστε να του προσφέρετε κίνητρα για να υιοθετήσει τις επιθυμητές συμπεριφορές. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να επικεντρώνεστε σε οφέλη που σχετίζονται με την υγεία, τη σωματική δύναμη, την αντοχή και την ευεξία και να αποφεύγετε συσχετισμούς με το σωματικό βάρος και την εμφάνιση.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr