Γλώσσα κρασάτη ψητή

Υλικά

2 μέτρια φιλέτα γλώσσας
1 μεγάλο καρότο
1 μέτρια πατάτα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Φινόκιο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο τοποθετούμε στη μέση το ένα φιλέτο της γλώσσας. Γύρω και επάνω στο ψάρι αραδιάζουμε τα μισά λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αρχίζουμε να σηκώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου με σκοπό να κλείσουμε το ψάρι και τα λαχανικά μέσα σε αυτό. Όταν οι άκρες του αλουμινόχαρτου έχουν σηκωθεί αρκετά και δεν κινδυνεύουν να τρέξουν τα υγρά, προσθέτουμε το μισό κρασί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κλείνουμε εντελώς το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί που μέσα έχει 2 δάχτυλα νερό. Είναι σημαντικό να κλείσουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου προς τα πάνω, ώστε το ψάρι να ψηθεί στο κρασί και στα υγρά των λαχανικών και ούτε να μπει νερό μέσα στο φαγητό, αλλά και ούτε να τρέξουν τα υγρά του έξω. Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο φιλέτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr