Όσο ο χειμώνας απομακρύνεται και αρχίζουμε και βλέπουμε μπροστά μας ορίζοντα άνοιξης, συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να χαθούν τα κιλά που επιμελώς αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής, να μειώσουμε τις θερμίδες που καθημερινά προσλαμβάνουμε και να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα. Κάτι όμως μας εμποδίζει … Κάτι δεν μπορούμε να στερηθούμε. Κι αυτό ακούει στη λέξη «γλυκό». Δεν μπορούμε να απαρνηθούμε την αγαπημένη μας γλυκιά γεύση. Αν και εσείς ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία μην απογοητεύεστε. Τίποτα δεν απαγορεύεται γιατί αυτομάτως εξιδανικεύεται. Κάντε έξυπνες επιλογές, ώστε να ελέγξτε τις θερμίδες, χωρίς να στερείστε γεύση.

Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά. Από ένα ελαφρύ γεύμα – σνακ δεν θέλουμε να προσλάβουμε (στα πλαίσια ενός προγράμματος απώλειας βάρους) πάνω από 150 – 200 θερμίδες. Τα γλυκά περιέχουν συμπυκνωμένη ενέργεια. Σε μικρή δηλαδή ποσότητα μας δίνουν αρκετές θερμίδες λόγω της ζάχαρης και κυρίως του λίπους που περιέχουν. Μια μεσαία για παράδειγμα σοκολάτα 100 γραμμαρίων θα μας δώσει περίπου 550 θερμίδες. Ωστόσο τη γλυκιά γεύση μπορούμε να την πάρουμε και από πολύ πιο χαμηλές σε θερμίδες επιλογές, όπως για παράδειγμα μπισκότα όπως τα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ με βρώμη.

Παρακάτω σας παραθέτουμε γευστικούς συνδυασμούς για γλυκά σνακ που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας, ακόμη και αν είστε σε δίαιτα, χωρίς τύψεις :

– Ένα ποτήρι γάλα 2 % με 2 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ με βρώμη και μέλι ή /και λεμόνι : 172
θερμίδες
– Ένα γιαούρτι (2 %) με 1 κουτ. γλυκού μέλι και 2 ΠΤΙ ΜΠΕΡ με βρώμη και μέλι ή /και λεμόνι : 166 θερμίδες
Βλέπετε λοιπόν ότι μπορείτε με εύκολα και γευστικά σνακ αλλά και ελαφριά βραδινά να απολαμβάνετε τη γλυκιά γεύση, χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτά σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr