Υλικά
1 ½ κιλό κυδώνι
500γρ. ζάχαρη
Χυμό από ½ κούπα λεμόνι
2-3 κλωναράκια λουίζα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε όπως τις τηγανιτές πατάτες, αλλά πιο λεπτά. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και 3 φλιτζάνια νερό. Βράζουμε το κυδώνι μέχρι να κοκκινίσει και να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Για να είστε σίγουροι, ρίξτε 1 κουταλάκι σιρόπι σε ένα καθαρό πιατάκι. Αφήστε λίγο να κρυώσει και περάστε ανάμεσα το δάχτυλό σας μοιράζοντάς το ουσιαστικά στα δύο. Αν ξαναενωθεί το σιρόπι, τότε θέλει κι άλλο βράσιμο. Αν δεν ξαναενωθεί τότε είναι έτοιμο. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τη λουίζα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει αφαιρούμε τη λουίζα και μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr