Ένας υγιεινός τρόπος για να δώσετε γλυκιά γεύση στην καθημερινότητά σας, χωρίς λιπαρά και με λίγες θερμίδες.

Υλικά
5 μεγάλα πορτοκάλια
1200γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε ώστε να μαλακώσουν και να μπορούμε να τα τσιμπήσουμε με πιρούνι. Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε αρκετή ώρα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Αφού κρυώσουν κόβουμε το κάθε πορτοκάλι σε 8 κομμάτια και με ένα τσιμπιδάκι, καθαρίζουμε τα κουκούτσια και περιττά φλούδια. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε σιρόπι και όταν κοντεύει να δέσει βάζουμε μέσα προσεκτικά τα κομμάτια του πορτοκαλιού προσθέτοντας και το χυμό λεμόνι. Βράζουμε για 5 λεπτά για να δέσει και καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται. Βεβαιωνόμαστε ότι το σιρόπι έδεσε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού μοιράσουμε σε βάζα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr