Μια ιδανική επιλογή γλυκού για όσους προσέχουν τη χοληστερόλη τους. Οι β – γλυκάνες είναι φυσικά συστατικά.
Αποτελούν μια κατηγορία διαλυτών φυτικών ινών, που βρίσκονται στα τρόφιμα, με κυριότερες πηγές της το κριθάρι και τη βρώμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση β-γλυκανών, ασκεί σημαντικότατη καρδιοπροστατευτική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα ολικής και LDL («κακής») χοληστερόλης, με το όφελος να είναι μεγαλύτερο σε άτομα που εμφανίζουν υπερχοληστερολαιμία. Tο ταχίνι με τη σειρά του αποτελεί ένα πολύ υγιεινό για την καρδιά μας τρόφιμο, πλούσιο σε καλής ποιότητας μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, καθώς επίσης και σε πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά.

Υλικά
Cream crackers Παπαδοπούλου με β γλυκάνη
Ταχίνι σκέτο ή με μέλι

Παρασκευή
Απλώνουμε 1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι με μέλι σε κάθε cream cracker με β γλυκάνη Παπαδοπούλου. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι ή μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Cream Crackers με β-γλυκάνη επισκεφθείτε : www.papadopoulou.gr