Υλικά
1,5 κιλά μούσμουλα
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μούσμουλα. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι γιατί διαφορετικά θα μαυρίσουν. Βάζουμε τα μούσμουλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα από το λεμόνι. Συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφαιρούμε τα τις φλούδες από το λεμόνι, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr