Υλικά
1200γρ βανίλιες ώριμες
900γρ. ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις βανίλιες και τις κόβουμε σε φετάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από τα κομμάτια βανίλιας εναλλάξ με τη ζάχαρη. Αφήνουμε την κατσαρόλα για 1 ½ ώρα και στη συνέχεια τη βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και βράζουμε για 15 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι βανίλιες και να δέσει το σιρόπι. Δοκιμάζουμε αν η το σιρόπι έχει πήξει σε ένα κρύο και στεγνό πιατάκι. Αν το σιρόπι δεν τρέχει όταν γυρίζουμε το πιατάκι στο πλάι, τότε αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr