Γλυκόξινη σαλάτα με μήλο και λαχανικά

Υλικά
1 μέτριο λάχανο (1 κιλό περίπου)
1 μέτριο μήλο
2 κλωναράκια σέλερι
1 κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι

2 μέτρια καρότα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο ΤΟΠ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα για ευκολία και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα εξωτερικά φύλλα. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με το ειδικό μηχάνημα κοπής σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα κλωναράκια σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη φλούδα από το μήλο, το κόβουμε σε κύβους και το προσθέτουμε στο μπολ. Πλένουμε την κόκκινη πιπεριά, βγάζουμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε επίσης τα καρότα και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ. Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε minervahorio.gr