Γνωρίστε τη διατροφική αξία του ροδάκινου

Το καλοκαίρι πλησιάζει και στους πάγκους των λαϊκών αγορών προστίθενται όλο και περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να εμπλουτίσουν το

διαιτολόγιό μας με νέες γεύσεις και αρώματα αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι η διατροφική αξία του ροδάκινου, που αποτελεί μια δροσερή επιλογή φρούτου για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που βρίσκονται προ των πυλών.

Το ροδάκινο, όπως και όλα τα φρούτα, περιέχει φυτικές ίνες, που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και προκαλούν υψηλό αίσθημα κορεσμού, συμβάλλοντας στον καλύτερο έλεγχο της πρόσληψης τροφής.

Ταυτόχρονα, προσφέρει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, νιασίνης και καλίου, ενώ είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών όπως οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Τέλος, στα διατροφικά πλεονεκτήματα του ροδάκινου περιλαμβάνονται το χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο και ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, που το καθιστούν ιδανικό σνακ για άτομα που προσέχουν το σωματικό τους βάρος αλλά και ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ή διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr