Γκουρμέ ριζότο με κολοκύθι και ξύσμα λεμονιού

Μια επιλογή χαμηλών θερμίδων και λιπαρών. Η προσθήκη μιας συνοδευτικής πρωτεΐνης, π.χ. λίγο άπαχο τυρί ή 1 αυγό, το καθιστά ιδανικό γεύμα και για δίαιτα.

Υλικά
1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά ή απλά νερό (με το ζωμό είναι πιο γευστικό)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μισό ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουκαι τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr