Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτζάνια φουντάκια από κουνουπίδι
2 μέτρια πράσα
2 μέτριες πατάτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα σε ροδέλες, το κουνουπίδι και τις πατάτες σε κυβάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Προσθέτουμε πρώτα το γιαούρτι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το χυμό λεμόνι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μόνο μία βράση. Αποσύρουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr