Υλικά
10 μέτριες γαρίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ποτ. κόκκινο κρασί
2 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το σκόρδο.
Αφήνουμε για ½ λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τις γαρίδες να ψηθούν για 3-4 λεπτά φροντίζοντας να τις γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για να διαλυθεί λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και ½ ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε 1 – 2 φορές και βλέπουμε ότι σχηματίζεται μια πυκνή κόκκινη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr