Γρήγορες και πρακτικές λύσεις πρωινού για πολυάσχολους

Το πρωινό αποτελεί ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Ωστόσο είναι και το πιο συχνά παραλειπόμενο γεύμα, κυρίως λόγω της έλλειψης χρόνου προετοιμασίας και κατανάλωσης.

Μερικές ιδέες για γρήγορο πρωινό, έτσι ώστε να μη χάνετε την ευκαιρία να φορτίσετε τον οργανισμό σας με ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας είναι οι εξής:

• Τοστ: ετοιμάστε το από το βράδυ ή αγοράστε ένα απέξω – προσέχοντας ωστόσο τα υλικά. Προτιμήστε ψωμί σικάλεως, ολικής άλεσης ή πολύσπορο, τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα ή άπαχο ζαμπόν και αποφύγετε την προσθήκη βουτύρου και μαγιονέζας.

• Κουλούρι Θεσσαλονίκης: αν περνάτε από φούρνο ή κουλουρά, η λύση αυτή είναι ιδανική. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε κουλούρια από το σούπερ μάρκετ, να τα συντηρείτε στην κατάψυξη και κάθε βράδυ να βγάζετε από ένα και να το παίρνετε μαζί σας. Αν υπάρχει επιλογή, προτιμήστε κουλούρι σικάλεως ή πολύσπορο.

• Χυμός: όταν αγοράζετε τον καφέ σας, ζητήστε να σας στύψουν και ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι.

• Γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με δημητριακά: μπορείτε να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ ή από το περίπτερο γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και να τα συνοδέψετε με δημητριακά ολικής άλεσης που θα έχετε ήδη στο γραφείο ή με μια μπάρα δημητριακών. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο της δουλειάς και φάτε το πρωινό σας με την άφιξη σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή