Κάντε το δικό σας γεύμα αποτοξίνωσης και υγείας με μια νόστιμη σούπα. Οι πρωτείνες και τα λίγα λιπαρά που περιέχει το γιαούρτι την κάνουν πιο χορταστική.

Υλικά για 4 άτομα
6-7 μέτρια καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο τζίντζερ (η ποσότητα ποικίλει ανάλογα με τα γούστα)
1 πατάτα σε μέγεθος αυγού
2-3 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, το σκόρδο πολτοποιημένο, την πατάτα σε κυβάκια και το τζίντζερ τριμμένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Εντωμεταξύ, έχουμε ανακατέψει καλά το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τη σούπα και στο κέντρο τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το αρωματισμένο γιαούρτι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr