Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρές μερίδες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. χυμό από λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο
5 κόκκους μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας λεμονοθύμαρο ή αλλιώς ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμονοθύμαρο, το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr