Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η παρουσία φρούτων σε ένα γλυκό, του ανεβάζει σημαντικά τη θρεπτική του αξία με πολλές και απαραίτητες φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βάλουμε και τα φρούτα στη διατροφή ενός παιδιού, με ένα αγαπημένο του όχημα, που δεν είναι άλλο από τη σοκολάτα.

Υλικά
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1 σφηνάκι κονιάκ
6-7 μπεζέδες (αν δε βαριέστε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μαρέγκες)
½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 σφηνάκι κονιάκ και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σοκολάτα να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνετε λίγο νερό και προσθέτετε μερικές κουταλιές στη μαρμελάδα φράουλα έτσι ώστε να αραιώσει αρκετά. Σε γυάλινα ποτήρια σπάτε με τα χέρια σας τους μπεζέδες. Από πάνω βάζετε σε κάθε ποτήρι 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα και στο τέλος περιχύνετε με την αραιωμένη μαρμελάδα φράουλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr