Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 σκελίδες σκόρδου
2 μέτρια αγγουράκια
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα αγγουράκια με το φλούδι από τον χονδρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να στραγγίξουν όσο γίνεται τα υγρά τους. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο περασμένο από την πρέσα του σκόρδου, τον άνηθο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα τριμμένα αγγουράκια, τα οποία έχουμε στύψει και με το χέρι μας για να στραγγίξουν ακόμη καλύτερα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr