Γυμναστική στα γρήγορα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που, είτε δεν προλαβαίνουν να κάνουν καθόλου γυμναστική, είτε κάνουν πολύ λίγο λόγω έλλειψης χρόνου.
Μάθετε, λοιπόν, ότι δεν είναι απαραίτητο να «χτυπιέστε» με τις ώρες στο γυμναστήριο για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δείτε μερικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αγαπήσετε την μικρή σε χρονική διάρκεια γυμναστική.

1. Εξοικονομείτε χρόνο
Ένας από τους καλύτερους λόγους που σας οδηγούν σε μια σύντομη, περιορισμένης διάρκειας προπόνηση είναι η έλλειψη χρόνου. Δεν υπάρχουν αρκετές ώρες την ημέρα για να χωρέσετε αυτά που θέλετε να κάνετε κι έτσι μια γρήγορη άσκηση είναι ιδανική για εσάς! Έστω, είκοσι λεπτά την ημέρα μπορείτε να τα βρείτε.

2. Δεν σας φαίνεται δύσκολο
Η σκέψη ότι μπορεί να καθίσετε στο γυμναστήριο μια ώρα ακούγεται τόσο κουραστική μερικές φορές. Αλλά αν πείτε στον εαυτό σας απλά να κάνει λίγα λεπτά ελλειπτικό ή να τρέξει γύρω από το πάρκο λίγο πριν από το δείπνο, μπορεί να κάνει την προπόνηση να σας φανεί πιο ευχάριστη.

3. Σας δίνει ποικιλία
Το να κάνετε σύντομες προπονήσεις σας βοηθά να δοκιμάσετε κάτι νέο. Αν ασκείστε τακτικά, θα πρέπει να αλλάζετε τις προπονήσεις σας, έτσι ώστε οι μύες σας να μην πάθουν κάποια ζημία. Με τις γρήγορες ασκήσεις σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάζετε κάθε τόσο τον τύπο των ασκήσεων, μιας και δεν προλαβαίνετε να κάνετε όσα θα θέλατε κι έτσι τα αφήνετε για την επόμενη μέρα, κάθε φορά.

4. Προσπαθείτε πιο πολύ
Είναι γνωστό ότι με μισή ώρα τρεξίματος καίτε πιο πολλές θερμίδες από ότι με μισή ώρα περπάτημα. Αν έχετε αρκετό χρόνο αυτό θα σας κάνει να μην τα δώσετε όλα ή, από τη στιγμή που θα κουραστείτε, να μην έχετε τις δυνάμεις για μεγάλη ένταση. Με μια μικρής διάρκειας προπόνηση θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και θα πάρετε ακόμα πιο πολλά.

5. Είναι καλό για την υγεία σας
Η διατήρηση ή απώλεια βάρους δεν είναι η μόνη αφορμή για να γυμναστείτε. Σας ωφελεί, επιπλέον, και στην υγεία σας συνολικά. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι ακόμη και μια μικρή σε διάρκεια προπόνηση προσφέρει οφέλη. Μόλις 15 λεπτά μέτριας σε ένταση άσκησης μπορεί να προσθέσει τρία χρόνια στη ζωή σας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr