Το περπάτημα στην παραλία είναι από τα πιο δημοφιλή, αφού ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες, από παιδάκια μέχρι ηλικιωμένους και δεν απαιτεί καμία τεχνική.
Γυμνάζει ιδιαίτερα τα πόδια και τις αρθρώσεις και αν το εναλλάσσετε με τρέξιμο, θα κάψετε πολύ λίπος και θα αυξήσετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας. Αν πάλι προτιμήσετε μόνο το περπάτημα στο νερό, για καλύτερα αποτελέσματα περπατήστε σε σημείο που το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας έτσι ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη αντίσταση.

Το κολύμπι είναι κάτι που θα το κάνετε έτσι και αλλιώς όταν θα βρεθείτε σε μια παραλία. Για να γυμναστείτε όμως σωστά πρέπει να κολυμπήσετε μια ώρα το ελάχιστο και πάντα κατά μήκος της παραλίας και όχι προς τα βαθιά. Το κολύμπι τονώνει το στήθος, την πλάτη, τους ώμους, τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους.

Αν προτιμάτε κάτι πιο διασκεδαστικό, τα παιχνίδια στην άμμο θα σας την προσφέρουν απλόχερα. Παίξτε ρακέτες, beach volley και ποδόσφαιρο στην άμμο. Παίζοντας για περίπου μια ώρα θα κάψετε θερμίδες αλλά και θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Μη ξεχνάτε βέβαια να πίνεται πολλά υγρά, νερό ή ισοτονικά, για την αποφυγή της αφυδάτωσης.

Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας επιλέξτε τα extreme sports, όπως το θαλάσσιο σκι, το Kite surfing, windsurfing, την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία και τόσα άλλα. Τα οφέλη που θα αποκομίσετε για το σώμα σας είναι πολλά καθώς θα γυμνάσετε όλους σας τους μυς και θα κάνετε περισσότερες καύσεις σε σχέση με τις συμβατικές μορφές άθλησης. Καλό βέβαια θα είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς και σε δασκάλους, μιας και σε όλα απαιτούνται τεχνικές γνώσεις και σωστή στάση του σώματος.

Όπως μπορείτε και εσείς να συμπεράνετε από τα παραπάνω, όπου και να βρεθείτε φέτος κατά τη διάρκεια τον διακοπών σας μπορείτε να γυμναστείτε χωρίς να ασφυκτιείτε ή να καταπιέζεστε, νομίζοντας ότι είστε πάλι σε ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου όπως και το χειμώνα. Αν επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει δε θα σας θυμίζει καθόλου αυτό αλλά αντιθέτως θα σας διασκεδάζει αφάνταστα.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr