Τρεις νέες κοπέλες, διακεκριμένες ερευνήτριες, που ασχολούνται με το γενετικό υπόβαθρο πολλών ασθενειών και με
τις μαύρες τρύπες του διαστήματος, η Βασιλική Παυλίδου, η Φλωρεντία Φωστήρα και η Αντιγόνη Δήμα βραβεύτηκαν με τα Ελληνικά βραβεία L’ORÉAL – UNESCO. Πρόκειται για ένα εθνικό πρόγραμμα που ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα και εφαρμόζεται για 8η χρονιά στη χώρα μας.

Η Δρ. Βασιλική Παυλίδου είναι επίκουρη καθηγήτρια θεωρητικής αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και μητέρα ενός παιδιού, η Δρ. Αντιγόνη Δήμα είναι ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» και μητέρα ενός παιδιού και η Δρ. Φλωρεντία Φωστήρα είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής στον «Δημόκριτο». Με το πλούσιο έργο τους, τις ικανότητές τους και την αφοσίωσή τους στην επιστήμη απέδειξαν ότι η νέα γενιά των Ελλήνων στοχεύει ψηλά και καταφέρνει να διακριθεί.

Το πρόγραμμα Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL – UNESCO αναγνωρίζει και επιβραβεύει ανερχόμενες γυναίκες επιστήμονες, που έχουν υλοποιήσει στην Ελλάδα υποδειγματική έρευνα, με σημαντική επιστημονική αξία, στο πεδίο των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών. Συνοδεύονται, μάλιστα, με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ.

«Η δημόσια αναγνώριση είναι σπάνια για τις Ερευνήτριες. Γι’ αυτό τα βραβεία που υποστηρίζουν και αναδεικνύουν την αξία τέτοιων εκπληκτικών ταλέντων – όπως αυτά που απονέμονται από τη L’ORÉAL Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO – παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συνεχίσουν να ασχολούνται με την Επιστήμη», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

«Το να υποστηρίξουμε όλα τα κορίτσια που ενδιαφέρονται για την Επιστήμη και να δώσουμε την ευκαιρία στις νέες γενιές να ταυτιστούν με αυτές τις νέες γυναίκες είναι η ανεκτίμητη αξία αυτού του προγράμματος. Και η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλά Θηλυκά μυαλά!» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης, Καθηγητής, κύριος Νίκος Χατζηχρηστίδης.
Από το 2006 μέχρι σήμερα 23 νεαρές Ελληνίδες Ερευνήτριες έχουν τιμηθεί με το Βραβείο L’ORÉAL – UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη..

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr