Η σημασία της ποικιλίας επιλογών στη διατροφή ενός παιδιού

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που η γκάμα των τροφίμων που καταναλώνουν είναι πολύ μικρή.
Που οι διατροφικές τους επιλογές είναι περιορισμένες σε πολύ συγκεκριμένα φαγητά. Τότε ο φόβος του γονιού να μην μείνει νηστικό το παιδί τον οδηγεί σε ένα σημαντικό λάθος. Να πηγαίνει με τα νερά του και να προσκολλάται σε πολύ συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές.

Δυστυχώς όμως κατά αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν βοηθάει το παιδί αλλά μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο πολύ συγκεκριμένων τροφών, που εντείνουν μάλιστα την τάση του παιδιού να μην δοκιμάζει νέες γεύσεις.

Είναι σημαντικό λοιπόν να προσφέρετε ποικιλία τροφίμων στο παιδί σας. Μην περιορίζεστε στην προετοιμασία και κατανάλωση συγκεκριμένου αριθμού τροφίμων και φαγητών, αλλά προσπαθήστε να διευρύνετε το είδος των επιλογών που είναι διαθέσιμα στο σπίτι, ώστε το παιδί σας να εκτίθεται και να λαμβάνει οπτικά ερεθίσματα από ποικιλία τροφίμων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνή έκθεση των παιδιών σε μεγάλη ποικιλία μπορεί να βελτιώσει την αποδοχή νέων τροφίμων, ενώ φαίνεται ότι συμβάλλει και στη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής και των διατροφικών συνηθειών τους γενικότερα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr